Uncategorized

Wat houden actieve speakers in?

Actieve speakers verschillen in principe niet veel met reguliere speakers. Een actieve speaker heeft ingebouwde boxen. Doordat de versterker is ingebouwd, hoef je niet apart nog een versterker aan te schaffen en aan te sluiten. Je kan direct de muziekbron aansluiten op de box. Qua uiterlijk zien de boxen er dan ook hetzelfde uit. Het voornaamste en eigenlijk enige verschil is dat actieve speakers een stuk simpeler zijn dan reguliere speaker. De actieve speaker hoef je namelijk alleen aan te sluiten op stroom, meer hoef je niet te doen. 

Wat is beter: actieve of reguliere speakers?

Om mee te beginnen is het niet zo dat de ene soort beter is dan de andere soort. Https://www.thenextshop.nl/ is het juiste adres voor meer informatie omtrent dit onderwerp. Het enige verschil tussen beide soorten speakers is dat actieve speakers een gebruiksgemak hebben. Doordat er geen versterker aangesloten hoeft te worden, verricht je minder werk. Zo kan je dan ook sneller gebruik maken van de speaker. Dit wil echter niet zeggen dat de actieve speakers beter zijn dan de reguliere speakers. Beide speakers doen immers hetzelfde. 

Waar moet je speakers plaatsen?

Waar speakers geplaatst moeten worden zijn afhankelijk van een aantal zaken. De locatie van de speakers is belangrijk voor een goede stereoweergave. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden om twee speakers niet verder dan vier meter van elkaar te plaatsen. Voor een goede luidsprekeropstelling moet je grote luidsprekers minimaal 60 cm van de muur plaatsen. Verder is het aan te raden om luidsprekers niet in de hoek van een ruimte te plaatsen. Door een driehoek te vormen met de speakers en de luisterplek, kan je de juiste opstelling creëren. Tot slot kan je de speakers in de richting van de luisterplek draaien. Met behulp van deze tips kan je de optimale luidsprekeropstelling creëren.